Reacție MS: Nu am autorizat administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19 la populația generală

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății (MS) reacționează la informațiile apărute în spațiul public și informează că instituția nu a autorizat administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19.

În ceea ce privește persoanele care au făcut această doză, MS precizează că acestea sunt persoane sever imunocompromise, eligibile pentru o schemă de vaccinare primară cu trei doze.

”Ministerul Sănătății NU a autorizat doza a IV-a de vaccin împotriva COVID-19. Persoanele vaccinate cu doza a IV-a, din situația publicată de INSP la începutul săptămânii, sunt persoane sever imunocompromise, eligibile pentru o schemă de vaccinare primară cu 3 doze. Aceste persoane au recomandare din partea unui medic curant sau a medicului de familie. Recomandarea este urmarea unei evaluări medicale care arată o imunosupresie, adică o imunitate mai scăzută care nu-i oferă organismului aceeaşi agilitate în a se lupta cu virusul. Pentru aceste persoane, doza a IV-a este doza de rapel (booster). Instrucțiunea care permite administrarea dozei de rapel (booster) pentru persoanele sever imunocompromise a fost elaborată de CNCAV în luna ianuarie 2022”, potrivit platformei RoVaccinare.

Ministerul a mai precizat că se va reveni cu detalii privind administrarea dozei a patra la populația generală după ce va exista o decizie în acest sens.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.