Recep Tayyip Erdogan anunţă patru noi zile de izolare în Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni patru noi zile de izolare începând de sâmbătă pentru a reduce răspândirea coronavirusului, subliniind în acelaşi timp că măsurile restrictive vor fi ridicate progresiv.

„Între 16 şi 19 mai, va fi în vigoare o interdicţie de ieşire pe stradă”, a spus Erdogan într-un discurs adresat naţiunii la finalul unui consiliu de miniştri la Istanbul.

Guvernul turc le-a interzis de mai multe săptămâni locuitorilor să iasă din casă în weekend, o măsură luată pentru evitare adunărilor, relatează AFP citată de Agerpres.

Afirmând că Turcia a reuşit să „controleze epidemia”, a cărei răspândire în termeni de noi cazuri şi decese încetineşte în ţară, Erdogan a subliniat că măsurile vor fi relaxate treptat.

Astfel, persoanele de peste 65 de ani, supuse unei izolări totale de la 21 martie, vor putea să iasă din nou timp de patru ore duminica viitoare, după o măsură similară luată pentru weekendul trecut.

Luni, centrele comerciale şi saloanele de coafură au început să se redeschidă în Turcia.

În acelaşi timp, Erdogan a anunţat că restricţiile privind transporturile care erau în vigoare până acum în 25 de provincii vor fi ridicate în nouă dintre ele.

Preşedintele turc le-a atras totuşi atenţia concetăţenilor săi asupra oricărei relaxări.

„Procesul de normalizare nu trebuie înţeles ca o revenire la situaţia care prevala până la 10 martie”, dată la care Turcia a înregistrat primul său caz de COVID-19, a declarat el.

El le-a cerut de asemenea turcilor să nu iasă din casă cu faţa neacoperită, spunând că circa 450 de milioane de măşti chirurgicale au fost distribuite până acum.

Turcia a înregistrat oficial aproape 140.000 de cazuri de noul coronavirus şi peste 3.800 de decese, conform celui mai recent bilanţ, publicat luni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.