Recomandarea CDC pentru persoanele vaccinate: Vor putea să călătorească în siguranţă în zonele cu „risc scăzut”

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunţat vineri că persoanele care au urmat schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus vor putea să călătorească în siguranţă în zonele cu „risc scăzut”, după ce această agenţie federală americană a amânat timp de mai multe săptămâni revizuirea recomandărilor sale, care descurajau toate călătoriile neesenţiale, informează Reuters.

Anunţul prin care CDC a modificat recomandarea ca toţi americanii să evite călătoriile neesenţiale ar trebui să reprezinte un stimulent pentru industria turismului american, care continuă să se confrunte cu dificultăţi importante de la începutul pandemiei de COVID-19, declarată în debutul anului 2020.

Noua recomandare formulată de CDC le permite în special bunicilor să călătorească cu avionul pentru a-şi vizita nepoţii.

Mai multe companii aeriene majore, inclusiv American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Southwest Airlines, şi alte categorii profesionale au cerut pe 22 martie experţilor de la CDC să îşi actualizeze imediat recomandările pentru a anunţa că „persoanele vaccinate pot să călătorească în siguranţă”.

Potrivit noii recomandări, persoanele vaccinate cu dozele de rapel nu vor mai trebui să se supună unor teste COVID-19 înainte sau după călătorie şi nu vor mai trebui să fie plasate în carantină la sfârşitul călătoriei.

Specialiştii de la CDC spun că bunicii care au fost vaccinaţi cu ambele doze pot să călătorească cu avionul pentru a-şi vizita nepoţii fără să mai facă teste COVID-19 şi fără să mai intre în carantină, atât timp cât respectă recomandările CDC în privinţa normelor de siguranţă sanitară din timpul călătoriilor.

CDC nu a eliminat deocamdată restricţiile care interzic celor mai mulţi cetăţeni non-americani să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite după ce au călătorit recent în China, Brazilia, Africa de Sud şi majoritatea ţărilor din Europa. CDC a menţinut totodată obligativitatea ca aproape toţi pasagerii curselor aeriene internaţionale care aterizează pe teritoriul american să prezinte teste COVID-19 cu rezultate negative înainte de a călători spre Statele Unite.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.