Recomandarea dr. Faucy pentru americani

Dr. Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din Statele Unite, îi încurajează pe americani să accepte să se imunizeze cu oricare dintre cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 disponibile, inclusiv cu vaccinul nou aprobat de la Johnson & Johnson.

”Toate trei vaccinurile sunt într-adevăr foarte bune și oamenii ar trebui să se vaccineze cu vaccinul care este disponibil pentru ei. Dacă mergeţi într-un loc şi au J&J, dacă acel vaccin este disponibil, eu l-aş face”, a spus Fauci la„ Meet the Press” de la NBC, relatează Reuters.

Reamintim că Guvernul SUA a autorizat sâmbătă vaccinul anti-COVID-19 cu doză unică Johnson & Johnson. Astfel, acest vaccin este al treilea disponibil în țară, după serurile de la Pfizer/ BioNTech și Moderna. Ambele vaccinuri necesită două doze și trebuie transportate congelate. Vaccinul Johnson & Johnson poate fi expediat și depozitat la temperatura normală a frigiderului.

Vaccinul J&J a primit aprobarea finală pentru utilizarea pe scară largă duminică.

Atât vaccinurile Pfizer, cât și cele Moderna au prezentat rate de eficacitate mai mari în studiile care au utilizat două doze față de vaccinul cu o singură doză de la Johnson & Johnson. Cu toate acestea, Fauci și alți experți spun că este dificil să faci o comparație directă deoarece studiile au avut obiective diferite, iar studiile Johnson & Johnson au fost efectuate în timp ce circulau noi variante mai contagioase ale virusului, mai scrie Reuters.

Noul vaccin oferă guvernului SUA o altă opțiune, deoarece încearcă să imunizeze cât mai repede posibil cât mai mulți americani. Aproximativ 14% dintre americani au primit cel puțin o doză până acum, potrivit datelor guvernului.

Președintele Joe Biden a declarat că ar trebui să existe suficiente livrări pentru a vaccina toți americanii până la sfârșitul lunii iulie, potrivit Reuters.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.