Recomandările ANMCS pentru spitale, în contextul epidemiei de Covid-19

ANMCS a transmis mai multe recomadări spitalelor, în contextul epidemiei de Covid-19. Managerii spitalelor sunt sfătuiți să suplimenteze produsele dezinfectante și materialele de protecție, precum și să asigurare spații de izolare pentru persoanele suspectate că sunt contaminate.

În ceea ce privește igiena unităților sanitare, ANMCS recomandă montarea de dispensere cu dezinfectant pentru mâini la intrările în încăperile destinate pacienților, asigurarea de săpun, dezinfectant și prosop de hârtie în toate grupurile sanitare, precum și de materiale de protecție (halate, botoși, maști și bonete la intrările pe secții).

Mânerele ușilor, balustradele și scaunele din spațiile de așteptare trebuie curățate periodic cu dezinfectanți de suprafețe, iar modul în care este efectuată curățenia și utilizarea produselor recomandate pentru dezinfecție gtrebuie monitorizate. Se recomandă și afișarea la loc vizibil de postere cu recomandările de prevenire a contaminării.

De asemenea, programul de vizită a pacienților ar trebui, pe cât posibil, scurtat, iar programul de contravizită ar trebui suspendat. Pacienții internați vor fi supravegheați de către medicii de gardă.

Personalul trebuie triat epidemiologic la intrarea în tură, iar la încheierea programului de lucru nu trebuie să părăsească incinta spitalului în ținuta de spital. Managerii spitalelor trebuie să asigure spații de izolare a persoanelor ( pacienți sau personal) suspectate de a fi contaminate, până la preluarea acestora de către personalul specializat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.