Record zilnic de infectări cu SARS-CoV-2 la nivel mondial: 1,44 milioane

Cazurile globale de COVID-19 au atins luni un record zilnic, perturbând sezonul sărbătorilor la un an după ce vaccinurile au început să fie lansate pentru prima dată și la doi ani după apariția virusului SARS-CoV-2.

Cele peste 1,44 milioane de infecții la nivel mondial au doborât recordul anterior, fără a lua în considerare o zi din decembrie 2020, când Turcia a anunțat un număr semnificativ de cazuri, potrivit Bloomberg.

Un indicator mai conservator, respectiv media de șapte zile care atenuează fluctuațiile unice și neregulile de raportare a vacanțelor, este de asemenea la cel mai ridicat nivel istoric, din cauza unui val mare de infecții cu varianta Omicron.

Varianta Omicron devine rapid tulpina dominantă la nivel global, deoarece se sustrage imunității oferite în mod normal de vaccinuri și de infecțiile anterioare.

Media de șapte zile a cazurilor de luni a fost de aproximativ 841.000, o creștere de 49% față de acum o lună, când Omicron a fost identificată pentru prima dată în sudul Africii.

Studiile sugerează că, deși Omicron infectează de 70 de ori mai repede decât tulpinile anterioare, boala pe care o provoacă poate să nu fie la fel de gravă, în special pentru persoanele care au fost vaccinate și au primit o injecție de rapel.

Ușurința cu care se transmite și creșterea numărului de cazuri ar putea să pună presiune pe capacitatea spitalelor de la nivel mondial.

Guvernele avertizează deja că numărul de infectări și spitalizările ar putea crește în urma sărbătorilor.

În ceea ce privește decesele zilnice de COVID-19, acestea nu au crescut semnificativ. Media de șapte zile a deceselor s-a situat la aproximativ 7.000 de la jumătatea lunii octombrie, după ce a scăzut de la un vârf determinat de varianta Delta.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.