Rectorul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, prof. univ. dr. Viorel Jinga, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii orădene

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti, prof. univ. dr. Viorel Jinga, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea.

„Domnul prof. univ. dr. Viorel Jinga este o personalitate remarcabilă a comunităţii academice din România, un profesor şi cercetător ştiinţific de reputaţie internaţională, a cărui autoritate profesională este pe deplin recunoscută. Pentru realizările profesionale deosebite, întreaga carieră dedicată ştiinţei, iubirea profundă de ţară, pentru că este un reper pentru societate, Universitatea din Oradea este onorată să acorde domnului prof. univ. dr. Viorel Jinga titlul de Doctor Honoris Causa”, s-a precizat în Laudatio-ul decernării.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor dedicate împlinirii a 60 de ani de învăţământ universitar continuu la Oradea, timp în care Facultatea de Medicină şi Farmacie „a devenit vârful de lance al Universităţii din Oradea, depăşind bariera locală şi ajungând să conteze la nivel naţional şi internaţional”, a informat, într-un comunicat, instituţia academică orădeană.

„Nu este uşor să împaci numeroasele specializări pe care le are Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, să faci performanţă în management, într-o instituţie academică de asemenea anvergură. Universitatea din Oradea vă va sprijini şi vă va primi, întotdeauna, cu drag în mijlocul ei, domnule rector, nu numai ca profesor, ci, mai ales, ca om”, a transmis în alocuţiunea sa, rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

La rândul său, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, prof. univ. dr. Adrian Maghiar, a precizat că deși instituția pe care o reprezintă nu a mai acordat, de ani buni, cel mai înalt titlu academic, recenta decernare „nu a fost o alegere grea, prin ceea ce este şi ceea ce reprezintă acesta pentru medicina din România”, „o personalitate a lumii medicale şi academice din România”.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga: medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale, director de spital, decan, prorector şi rector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti

Coordonator a 21 proiecte şi granturi de cercetare naţionale şi internaţionale, autor a peste 80 articole publicate în jurnale indexate ISI, autor a peste 20 de cărţi, tratate şi monografii, coautor în peste 200 lucrări prezentate în conferinţe şi congrese de specialitate prof. univ. dr. Viorel Jinga a primit nu mai puţin de 14 premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, printre care Ordinul „Meritul Sanitar”, în grad de Cavaler – decernat de Preşedintele României, în decembrie 2019, Premiul „Carol Davila” pentru medicină, Premiul Salonului de Carte „Universitaria” pentru lucrarea „Urologie pentru studenţi”, Diploma Societăţii Române de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.