Reducerea timpului de lucru pentru rezidenții din Statele Unite nu pare să afecteze îngrijirea medicală – studiu

Medicii care au efectuat rezidențiatul în spitalele din Statele Unite, după  ce numărul orelor lucrate a fost limitat la 80 pe săptămână, oferă îngrijiri de o calitate la fel de ridicată  ca doctorii care au fost instruiți înainte de introducerea reformelor, arată un studiu citat de Reuters.

 

Voci din comunitatea medicală se temeau că 80 de ore lucrate pe săptămână ar putea fi insuficiente

 

În 2003, s-a stabilit că rezidenții nu pot lucra mai mult de 80 de ore pe săptămână și că turele de lucru nu trebuie să depășească 30 de ore. Intenția a fost  de a preveni erorile medicale la care ar fi putut duce epuizarea. Cu toate acestea au existat voci din comunitatea medicală care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la măsură și au invocat faptul că mai puține ore lucrate ar însemna ca rezidenții să nu fie suficient de bine pregătiți pentru a practica apoi medicina pe cont propriu.

Studiul citat de Reuters, care demonstrează contrariul, s-a bazat pe experiența a aproape 486.000 de pacienți tratați de absolvenți de rezidențiat  care au terminat pregătirea între  2000 și 2012, aflați în primul an de practică.  Studiul a luat în calcul evoluția clinică a pacienților și costurile de tratament, atât înainte cât și după reformele din 2003. Nu au existat diferențe semnificative în ceea ce privește numărul deceselor, al spitalizărilor repetate sau al costurilor.

“Studiul nostru sugerează că orice timp adițional dedicat pregătirii peste cele 80 de ore reglementate nu pare să aducă beneficiii în termeni de îmbunătățire a evoluției pacienților sau de reducere a costurilor”, spune dr. Anupam Jena, autorul principal al studiului și medic la Massachusetts General Hospital din Boston.

 

Datele studiului

 

Rata mortalității la 30 de zile  a fost de 10,6% în cazul pacienților care au fost tratați de medici (în primul an de practică )care au făcut rezidențiatul înainte să fie restricționat numărul de ore lucrate. În cazul pacienților tratați de medici (în primul an de practică) care nu au lucrat mai mult de 80 de ore pe săptămână în timpul rezidențiatului, mortalitatea a fost de 9,6%.

La pacienții medicilor cu zece ani vechime, care au făcut rezidențiatul atunci când nu exista un număr maximum de ore lucrate, rata mortalității în primele 30 de zile a dost de 11.2%.

Cei care au realizat studiul au vrut să afle și ce proporție dintre pacienții absolvenților de rezidențiat s-au întors în spital la mai puțin de 30 de zile de la externare. În cazul  pacienților ambelor categorii de  medici (care au făcut rezidențiatul înainte de 2003 și care  au făcut rezidențiatul după 2003), rata reinternării a fost de 20,4%.
În ceea ce privește banii, costul per pacient a fost de 1.161 de dolari în cazul medicilor care au făcut rezidențiatul înainte de limitarea orelor de muncă și de 1.267 de dolari în cazul medicilor care au făcut rezidențiatul după reformele din 2003.
Studiul a luat în calcul doar absolvenți de rezidențiat care practică medicina generală, nu și chirurgi .

Americanii lucrează, în general, foarte mult

 

Un angajat cu normă întreagă din SUA lucrează în medie 47 de ore pe săptămână, semnificativ mai mult decat angajații din Europa Occidentală, arată un raport Gallup din 2014. Mai mult, americanii se află la coada clasementului pe națiuni în ceea ce privește concediul plătit. Iar concediul de maternitate sau paternitate nu este garantat de stat, ci rămâne la latitudinea angajatorului.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.