Registrul național al riscurilor pentru sănătate în relație cu factorii de mediu, aprobat de guvern

Guvern

În ședința de guvern de astăzi, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea și funcționarea Registrului național al riscurilor pentru sănătate în relație cu factorii de mediu (ReSanMed).

ReSanMed este un sistem informatic disponibil direcțiilor de sănătate publică în vederea transmiterii în timp real a informațiilor despre un risc asociat, avarie/incident, accident ecologic sau temperaturi extreme. Registrul va include înregistrări de date privind cazuri de boală care pot fi determinate de temperaturi extreme (precum degerături, insolații), boli asociate modificării factorilor de mediu (precum methemoglobinemie acută infantilă, gușă endemică prin carență de iod), notificări de incidente sau avarii și accidente majore care pot induce boli asociate.

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, înființarea ReSanMed este necesară pentru monitorizarea corespunzătoare a stării de sănătate a populației în relație cu factorii de mediu. Registrul va ajuta la identificarea și punerea în aplicare a măsurilor necesare de răspuns de către autoritățile locale în cazul producerii unor avarii/incidente, accidente ecologice sau temperaturi extreme. De asemenea, va asigura accesul la informație al publicului care poate fi afectat de producerea unui eventual accident.

Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul național de monitorizare a riscurilor din mediul comunitar, va organiza și va asigura funcționarea și administrarea ReSanMed.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.