Regulamentul de organizare și funcționare internă al Colegiului Psihologilor, publicat în Monitorul Oficial

La 14 ianuarie a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 4/2018 a Colegiului Psihologilor din România privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare internă (ROFI) al acestuia.

ROFI stabilește și detaliază atribuțiile forurilor de conducere, ale comisiilor de specialitate, ale filialelor teritoriale și ale secretariatului Colegiului Psihologilor. Specific, ROFI detaliază funcționarea pentru președinte, conducerea operativă, comitetul director și comisiile acestuia, consiliul Colegiului, convenția națională, președintele, comitetele și convenția filialelor teritoriale, se precizează în Hotărârea 4/2018.

 

Atribuțiile Colegiului Psihologilor

 

Colegiul Psihologilor este unica autoritate națională cu atribuții de reglementare pentru profesia de psiholog. Colegiul Psihologilor atestă dreptul de liberă practică al psihologilor și gestionează Registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România.

În exercitarea atribuțiilor legale, Colegiul: propune Ministerului Educației Naționale liniile directoare pentru formarea de bază în profesia de psiholog; avizează programele universitare de formare în profesia de psiholog și pe cele de formare profesională continuă de lungă și scurtă durată; avizează conferințele și workshopurile profesionale creditate; reglementează procesul de supervizare pentru toate treptele profesionale și reglementează procesul de dezvoltare profesională pentru toți psihologii.

 

Comisiile de specialitate

 

Comitetul director al Colegiului adoptă hotărâri cu caracter profesional, normativ, deontologic și administrativ care influențează exercitarea profesiei de psiholog în România. Comitetul director este alcătuit din președintele Colegiului și din membrii comisiilor de specialitate din componența sa.

Comisiile de specialitate ale Colegiului sunt următoarele: comisiile aplicative, comisia metodologică și comisia de deontologie și disciplină. Comisiile aplicative sunt: comisia de psihologie clinică și psihoterapie; comisia de psihologia muncii, transporturilor și serviciilor; comisia de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională; comisia de psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.