Regulamentul pentru organizarea alegerilor organelor de conducere și control ale colegiilor teritoriale și ale Colegiului Medicilor din România

Decizia privind organizarea alegerilor organelor de conducere și control ale colegiilor teritoriale și ale Colegiului Medicilor din România a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România a aprobat organizarea alegerilor pentru desemnarea membrilor consiliilor colegiilor teritoriale ale Colegiului Medicilor din România, reprezentanților în Adunarea generală națională a Colegiului, a membrilor comisiilor de cenzori, precum și a reprezentantului colegiului teritorial, respectiv a reprezentanților Colegiului Medicilor din Municipiul București în Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România.

Alegerea membrilor consiliilor colegiilor teritoriale, ale reprezentanților în Adunarea generală națională a CMR și a membrilor comisiilor de cenzori va avea loc în perioada 1-8 martie 2020, respectiv în perioada 13-20 martie, dacă la prima convocare de alegeri nu se întrunește cvorum.

Ulterior vor fi aleși reprezentanții colegiilor teritoriale și ai Colegiului Medicilor din Municipiul București în Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România.

Depunerea candidaturilor se va face în perioada 1 februarie 2020-10 februarie 2020.

Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, comisia electorală centrală va fi formată din Dragoș Trandafir, Aurelian Ranetti, Bogdan Socea, Natalia Pătrașcu, Andrei Vincențiu Edu, Adrian Buzea și Eugenia Irene Davidescu. În plus, fiecare colegiu teritorial urmează să aprobe o comisie electorală locală formată din trei, până la șapte membri.

”Biroul executiv al Colegiului Medicilor din Romțnia organizează un secretariat tehnic pentru a asigura suportul administrativ și juridic necesar funcționării Comisiei Electorale Centrale”, se arată în document.

Membrii consiliului local, reprezentanții în Adunarea generală națională a Colegiului și membrii comisiei de cenzori se aleg prin vot direct, secret și liber exprimat de către membrii colegiului județean, respectiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Reprezentanții în Consiliul național al Colegiului Medicilor din România se aleg prin vot secret din rândurile membrilor consiliului local și ai reprezentanților locali în Adunarea generală națională a Colegiului Medicilor din România de către aceștia, reuniți într-o ședință comună de alegeri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.