Remedia a vândut 52 de farmacii către Help Net Farma, tranzacție de 8,5 milioane euro

Farmaceutica Remedia a vândut 52 de farmacii către Help Net Farma S.A., cu suma de 8,5 milioane de euro. Tranzacția este supusă avizării de către Consiliul Concurenței.

„Urmând direcțiile și obiectivele aprobate de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 04.12.2019, Farmaceutica Remedia S.A. a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comerț aferent a 52 farmacii către Help Net Farma S.A. pentru suma de până la 8,5 mil. EUR”, se arată într-un comunicat de presă.

Farmaceutica Remedia S.A. operează 90 de unități de retail proprii, reprezentând aproximativ 20% din business-ul companiei. Lanțul de farmacii Remedia este prezent în 14 județe și municipiul Bucuresti, unde deține în prezent 18 unități.

Prezentă pe piață din 1991, Farmaceutica Remedia S.A. și-a consolidat poziția prin fuzionarea cu acționarul majoritar, V. TARUS RoAgencies SRL, ce a avut loc la începutul lui 2006.

Ca urmare a impunerilor legislative privind separarea activităților cu ridicata de cele de retail farmaceutic, Farmaceutica Remedia S.A. a hotărât păstrarea activităților de retail și transferul în 2015 a activităților de distribuție angro și a serviciilor aferente către Farmaceutica Remedia  Distribution & Logistics SRL, societate deținută 100%.

Help Net este printre primele cinci lanțuri farmaceutice din România, principalii săi concurenți fiind A&D Pharma, Catena, Sensiblu, Dona și Ropharma.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.