Reprezentant al pacienţilor: Am vrea ca structura unităților medicale să fie integrată la medicina de familie

Vasile Barbu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, și-a exprimat dorința ca structura spitalelor și a tuturor unităților medicale să fie regândită, precum și integrată la medicina de familie.

„Am vrea ca structura spitalelor să fie o prioritate,  și nu numai a spitalelor, ci a tuturor unităților medicale, regândită și integrată de la medicina de familie, pentru că nu mai reușim să integrăm medicina de familie cu celelalte paliere ale sistemului de sănătate, iar pacienții simt acest lucru. Am început să alergăm, să bâjbâim, dintr-o parte în alta. Suntem trimiși de colo colo, până găsim în sfârșit un medic”, a declarat Vasile Barbu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.