Restricții în București: Restaurante, cafenele, cinematografele și teatrele, închise. Masca obligatorie în apropierea școlilor

Obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală, închiderea unor restaurante, cafenele, cinematografelor, teatrelelor și a sălilor de spectacol sunt măsuri care intră de miercuri în vigoare în București, luate în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hotelurile sau pensiunile aferente.

De asemenea, prefectul a anunţat că a fost stabilită obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Municipiul Bucureşti. Se face o excepţie pentru unităţile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi în respectivele unităţi de cazare. O altă precizare se referă la activitatea sălilor de spectacole, concerte şi alte asemenea. Este interzisă. În momentul în care rata de incidenţă va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reîntruni şi vor fi reluate aceste activităţi”, a afirmat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a menţionat că angajaţii afectaţi de restrângerea activităţii operatorilor economici şi a unităţilor cultural-artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020. El a adăugat că reluarea activităţilor restricţionate se va dispune prin hotărâre a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

„În momentul în care rata de incidenţă scade sub 1,5 la mie – iar această rată de incidenţă ne este comunicată săptămânal – Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni deîndată şi va dispune reluarea tuturor activităţilor care au fost restricţionate pentru o perioadă”, a precizat el.

Conform unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului Capitalei, deciziile au fost luate având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul Bucureşti.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.