Restricții de circulație în Europa, din cauza epidemiei de Covid-19

Mai multe țări din Europa aplică restricții de circulație, pentru a limita epidemia de Covid-19. Ungaria a declarat miercuri stare de urgenţă pentru a aplica măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului şi a interzis accesul persoanelor venite din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran, cu excepţia cetăţenilor ungari, care însă vor trebui să rămână două săptămâni în izolare la domiciliu, scrie Agerpres.

Măsura închiderii graniţelor pentru călătorii veniţi din aceste ţări cele mai afectate de epidemia de coronavirus va intra în vigoare imediat, a precizat la o conferinţă de presă Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

Pentru aplicarea acestei măsuri se vor reintroduce controalele la frontierele Schengen cu Austria şi Slovenia. De asemenea, toate cursele aeriene şi celelalte mijloace din transport venite din cele patru ţări menţionate vor fi suspendate începând de miercuri la miezul nopţii.
Restricţiile rămân în vigoare până la noi ordine, a mai precizat oficialul ungar, adăugând că guvernul de la Budapesta se aşteaptă ca epidemia să dureze mai degrabă luni decât săptămâni.

Până în prezent 13 cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate în Ungaria.

Nouă mici puncte de frontieră ale Elveţiei la graniţa cu Italia au fost închise pentru a se putea controla mai bine traficul dintre aceste ţări foarte afectate de epidemia de coronavirus. Traficul urmează să fie canalizat prin punctele de frontieră mai mari, unde sunt efectuate verificări conform deciziei autorităţilor italiene de a descuraja călătoriile care nu sunt urgente, a explicat autoritatea vamală a Elveţiei.

Punctele de frontieră închise sunt în cantonul elveţian Ticino, populat majoritar de italieni şi unde s-au înregistrat circa o şesime din cazurile de infectare cu Covid-19 confirmate în Elveţia. Acest canton s-a împotrivit închiderii tuturor punctelor de frontieră, invocând faptul că printre cele 70.000 de persoane care vin în fiecare zi din nordul Italiei să muncească în Elveţia se numără şi circa 4.000 de medici.

Conform bilanţului anunţat marţi, 10.149 de persoane sunt infectate cu coronavirus în Italia, dintre care 631 au decedat. Elveţia are 491 de cazuri confirmate şi 3 decese, însă la o populaţie de circa şapte ori mai mică decât cea a Italiei, astfel că în termeni relativi este, după Italia, a doua ţară europeană cea mai afectată de epidemie.

O altă ţară vecină cu Italia, Slovenia, a anunţat tot miercuri că nu închide frontiera cu Italia, dar va efectua controale medicale la punctele de frontieră şi numai şase dintre acestea vor fi deschise, după ce cu o zi în urmă anunţase că îşi va închide graniţa terestră cu Italia din cauza epidemiei de coronavirus. Numărul infectărilor confirmate în Slovenia a ajuns miercuri la 47, faţă de 31 marţi.

Miercuri, ultimele legături feroviare regionale între Austria şi Italia au fost, de asemenea, suspendate în regiunile Tirol şi Carintia (sud). Conexiunile pe distanţe lungi, inclusiv trenurile de noapte către Roma, Milano sau Veneţia, au fost suspendate în urmă cu câteva zile. Austria, stat care se învecinează cu Italia, a declarat 206 cazuri de Covid-19. Ţara a anunţat marţi închiderea frontierei terestre cu peninsula, solicitând un certificat medical de la persoanele private care sosesc din Italia. Transportatorii rutieri nu sunt vizaţi.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.