Rezidențiat 2018: 315 locuri în plus, cu două zile înainte de repartiție

Ministerul Sănătății

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre de guvern prin care majorează cu 315 de locuri cifra de școlarizare pentru pregătirea în rezidențiat în anul universitar 2018-2019. Astfel, numărul de locuri la rezidențiat a fost majorat de la 5.415 la 5.730 cu doar două zile înainte de repartiția locurilor/posturilor în funcție de notele obținute la concurs.

„Dorim să facilităm accesul medicilor tineri  pe piața muncii pentru că avem nevoie de specialiști care să ofere servicii medicale de calitate populației, mai ales în zonele defavorizate, unde deficitul de medici este sensibil mai mare decât în celelalte zone ale țării. De asemenea, prin decizia de astăzi, Guvernul urmărește și stoparea migrației medicilor, fenomen care accentuează și mai mult  deficitul de personal medical de specialitate”, a declarat Sorina Pintea într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face duminică, 25 noiembrie și luni, 26 noiembrie, în cele șase centre universitare în care s-a desfășurat concursul, în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu. Stagiul de rezidențiat pentru candidații care aleg loc/post va începe la data de 1 ianuarie 2019, dată de la care se va face încadrarea cu contract individual de muncă pe durată determinată/nedeterminată, după caz și de la care se va face salarizarea ca rezident.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.