Rezidențiat 2018: Ministerul Sănătății a stabilit care sunt specialitățile deficitare

Ordinul ministrului sănătății nr. 1.270 privind stabilirea specialităților deficitare pentru care se organizează rezidențiat pe post în spitale clinice cu secții clinice universitare, institute sau centre medicale clinice în sesiunea 18 noiembrie 2018 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 864, partea I, la data de 12 octombrie 2018.

Prin ordinul ministrului sănătății, specialitățile deficitare pentru care se organizează rezidențiatul pe post în spitale cu secții clinice universitare, institute sau clinici sunt: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, cardiologie pediatrică, chirurgie pediatrică, epidemiologie, genetică medicală, hematologie, medicină de urgență, medicină sportivă, nefrologie pediatrică, neonatologie, neurologie pediatrică, oncologie medicală, oncologie și hematologie pediatrică, ortopedie pediatrică, pediatrie, pneumologie pediatrică, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, radioterapie.

Prin desemnarea unor specialități ca deficitare, la examenul de rezidențiat de anul acesta vor putea fi scoase la concurs posturi în specialitățile respective inclusiv în centrele universitare mari. În felul acesta, se speră că absolvenții care vor deveni apoi medici specialiști vor rămâne să practice în țară, având posturile asigurate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.