Rezidențiat 2018: număr record de candidați

Peste 3.200 de candidați – cu 700 mai mulți față de anul precedent – s-au înscris la concursul de admitere în rezidențiat la UMF „Carol Davila” din București, se precizează într-un comunicat de presa emis de instituție la 8 noiembrie. În total, pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs la nivel național, s-au înscris 8.420 de candidați. Aproximativ 40% din numărul total al candidaților înscriși – respectiv 3.251 de concurenți – urmează să susțină examenul în centrul universitar București. 2.404 din numărul total de candidați ai UMF „Carol Davila” s-au înscris la Medicină, 604 la Medicină Dentară și 243 la Farmacie.

„Anul acesta asistăm la o creștere semnificativă atât în ceea ce privește numărul locurilor scoase la concurs, cât și a numărului candidaților înscriși, fapt ce ne poate demonstra un interes crescut față de resursa umană din sistemul medical românesc și, totodată, pentru desăvârșirea profesiei de medic. Am convingerea că, și în 2018, absolvenții noștri vor traversa , în număr cât mai mare, dar și cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesională, demonstrând , la fel ca generațiile anterioare, valoarea academică de necontestat în cei peste 161 de ani de existență a Universității Carol Davila”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Concursul de admitere în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va avea loc duminică, 18 noiembrie. Acesta urmează să se desfășoare în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Centrul universitar București are de departe cel mai mare număr de candidați înscriși – 3.251. La Iași s-au înscris în total 1.367 de candidați, la Cluj-Napoca 1.209, la Timișoara 1.129. Urmează centrele din Craiova și Târgu Mureș, cu 794, respectiv 670 de candidați.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.