Rezidențiat 2018: se așteaptă rezultatele oficiale

Concursul de rezidenţiat s-a desfăşurat duminică, 18 noiembrie 2018, în cele şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. În sesiunea din acest an, 8.419 tineri medici, absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie au concurat pe 5.415 locuri şi posturi. Este cel mai mare număr de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs. La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat anul acesta majorarea cifrei de şcolarizare de la 4.000 la 5.415.

Din cele 5.415 locuri şi posturi, 4.730 de locuri au fost pentru medicină, 406 pentru medicină dentară, 225 pentru farmacie, iar 54 au fost alocate pentru ministere cu reţea sanitară proprie. Concursul a avut aceleaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliografie ca anul trecut. Concursul s-a desfăşurat timp de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat 2018.

UMF „Carol Davila” a anunţat că luni, 19 noiembrie 2018, pot fi depuse contestaţii, indiferent de domeniul pentru care s-a candidat, la Decanatul Facultăţii de Medicină în intervalul orar 8-16, dar acestea pot fi transmise şi prin fax la numărul 021.318.08.60.

Rezultatele se vor afişa numai după ce ministrul sănătăţii va semna ordinul de confirmare a acestora.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.