„Risc extrem în Spania”, după un număr record de cazuri COVID-19, în 24 de ore

Spania a înregistrat un număr record de cazuri noi, în 24 de ore, de la începutul pandemiei, cu aproximativ 39.000 de noi persoane infectate, a raportat, miercuri, Ministerul Sănătăţii, notează AFP.

În total, 38.869 de cazuri confirmate şi 195 de decese au fost recenzate într-o zi, pentru un total de 2,176 de milioane de cazuri şi 52.878 de morţi înregistrate în această ţară de la declanşarea crizei sanitare.

Aceste valori indică un „risc foarte mare, un risc extrem” în întreaga ţară, a subliniat ministrul pentru politici teritoriale şi al funcţiei publice, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

„Presiunea asupra spitalelor continuă să se amplifice”, a adăugat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, prezent alături, atrăgând atenţia că 27% din paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de bolnavi contaminaţi cu noul coronavirus.

Ministrul a mai precizat că numărul testelor este în creştere, după sărbătorile de sfârşit de an.

Numeroase regiuni din Spania au introdus noi măsuri restrictive pentru a încerca să ţină sub control pandemia, printre care închiderea barurilor şi restaurantelor mai devreme sau izolarea oraşelor pentru a-i împiedica pe locuitori să intre sau să iasă fără vreun motiv valabil.

Pe de altă parte, mai mult de 581.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost deja administrate în ţară, campania de vaccinare fiind pe punctul de a atinge „viteza de croazieră”, a afirmat ministrul sănătăţii, exprimându-şi satisfacţia pentru cele 93.000 de injecţii din ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.