Robot de sterilizare cu radiație UVC, la Spitalul Universitar de Urgență București, produs de un start-up românesc

Un start-up românesc va produce în serie platforme mobile inteligentă de sterilizare fără contact, prin intermediul unei surse de radiație UVC, care este eficientă împotriva tuturor tipurilor de agenți patogeni, inclusiv a tuturor tipurilor de coronavirus cunoscute. Primul exemplar al robotului MUV Smart a fost donat Spitalului Universitar de Urgență București.

Robotul este capabil să navigheze spații complexe evitând coliziunile, să detecteze prezența oamenilor pentru a-și dezactiva lămpile și care poate fi supravegheată și controlată și de la distanță prin intermediul unei aplicații Android.

”Trebuie să fim conșienti cu toții ca pandemia va schimba paradigma în sistemul medical. Trebuie să învățăm că trăim alături de un virus destul de temut, cu transmitere ușoară și va trebui să ne luăm măsuri de protecție, măsuri de dezinfecție, de aseptizare, care nu se vor termina o dată cu pandemia și vor trebui să devină o constantă. Suntem mândri pentru sprijinul pe care ni-l acordați și vă mulțumim, iar mulțumirile vin nu doar din partea mea, dar mai ales a colegilor mei medici și asistente”, a declarat prof. univ. dr Florin Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Robotul are capacitate totală de 5200W și o autonomie de minimum cinci ore, putând steriliza un spațiu de 30 metri pătrați în mai puțin de 10 minute. Robotul este dotat cu 20 de senzori diferiți care ajută platforma în navigarea autonomă a oricărui tip de spațiu, dar și în interacțiunea cu mediul, potrivit reprezentanților Spitalului Universitar de Urgență București.

“Fără a fi nevoie de a expune un operator uman la radiație, MUV Smart/ Steriliser își configurează automat traseul cel mai eficient pentru dezinfectarea fiecărei incinte și poate reduce timpul de sterilizare al unui spațiu cu peste 30% față de dispozitivele care trebuie acționate manual. Mișcarea continuă a sursei de radiație UVC asigură o distribuție uniformă în toată incinta, acționând asupra suprafețelor, dar și a aerului. Utilizatorul poate vizualiza harta pe care o configurează cu ajutorul unei aplicații Android, poate prelua controlul asupra traseului și poate descărca un raport la finalul fiecărui ciclu de sterilizare”, se arată în comunicatul spitalului.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.