România a recepționat materialele sanitare donate de Qatar

Oficiali din cadrul Ambasadei Qatar în România, Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerului Afacerilor Externe și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au participat astăzi, 16 octombrie, la o activitate de recepție a materialelor sanitare donate României de statul Qatar.

Donația constă în 25 de monitoare și 75 de injectomate, indispensabile în vederea îngrijirii și monitorizării pacienților aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus, și în 240 de sticle de dezinfectatm informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Recepția a avut la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) Ciolpani, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

”Aceste donații vor intra în stocurile strategice de rezervă ale României și vor putea fi folosite în funcție de nevoile iminente care pot apărea, în orice situație de urgență”, potrivit DSU.

Materiale sanitare oferite sunt necesare sistemului sanitar pentru a putea oferi, în continuare, îngrijirile medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.