România ar putea fi printre țările unde va fi testat un vaccin experimental împotriva noului coronavirus

România ar putea fi printre țările unde va fi testat un vaccin experimental împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”. Potrivit lui, testele ar putea începe într-o lună.

„Şi în SUA, şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (…) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele”, a spus Adrian Streinu-Cercel la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul ştiinţific de cercetare şi după avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.