România este în continuare puternic afectată de epidemia de rujeolă

Numărul cazurilor de rujeolă continuă să crească în România. În perioada 4–8 martie 2019 au fost raportate 111 cazuri nou confirmate de îmbolnăvire cu virus rujeolic în 20 de județe și în municipiul București, arată cel mai recent raport publicat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

 

Peste 16.000 de cazuri de la debutul oficial al epidemiei

 

Cele mai multe cazuri noi au fost în județele Iași (17), Bihor (16) și Prahova (14). În total, numărul cazurilor confirmate raportate de la declanșarea oficială a urmăririi epidemice, în 2016, până la data de 8 martie 2019, este de 16.092. Printre acestea sunt 62 de decese.

Marea majoritate a cazurilor de rujeolă – respectiv 15.203 cazuri – au fost raportate la persoane nevaccinate, arată statisticile publicate de CNSCBT.

 

ECDC confirmă situația gravă din România

 

Raportul lunar privind circulația virusului rujeolic în Europa, dat publicității la data de 8 martie de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) oglindește și pune într-o perspectiva mai amplă datele furnizate de CNSCBT. Astfel, România continuă să fie o pată fierbinte pe harta Europei, atât din punctul de vedere al numărului de cazuri de rujeolă, cât și din cel al deceselor cauzate de această boală. La capitolul decese cauzate de rujeolă în ultimul an, România este „fruntașa” Europei.

Conform raportului lunar ECDC privind circulația virusului rujeolic în Europa, în prima lună a acestui an, România a raportat 261 de cazuri de rujeolă, mai mult decât orice alt stat european.

România continuă să se confrunte cu epidemie de rujeolă, în ciuda campaniilor de informare puse la punct de autorități pentru a convinge părinții să-și vaccineze copiii împotriva virusului rujeolic.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.