România, observator în grupul de lucru pentru indicatori de calitate în sănătate și rezultate al OCDE

OECD

România va participa cu statut de membru observator în cadrul grupului de lucru „Indicatori de Calitate în Sănătate și Rezultate” din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Statul român va fi reprezentat la Paris prin intermediul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), se arată într-un comunicat al instituției. Decizia de participare a țării noastre ca membru observator a fost luată la 20 august 2018.

„Participarea României prin intermediul ANMCS la grupul Indicatori de calitate în sănătate și rezultate este extrem de importantă, întrucât putem dezvolta un schimb de experiență benefic cu țările participante. Cercetările dezvoltate în cadrul diviziei de sănătate a OECD sunt extrem de valoroase și coordonează eforturile făcute la nivel național și internațional în domeniul măsurării calității în sănătate și a siguranței pacienților”, a declarat Vasile Cepoi, președintele ANMCS.

ANMCS, cu susținerea Secretariatului General al Guvernului și a Ministerului Sănătății, a făcut demersuri încă din octombrie 2017 pentru a fi primită cu statut de observator în cadrul OECD. Grupul de indicatori de calitate din OECD a luat ființă în 2002, cu scopul de a măsura și compara calitatea serviciilor de sănătate oferite în țările membre. Pentru îndeplinirea obiectivelor, a fost dezvoltat un set de indicatori de calitate la nivelul sistemelor de sănătate care permite măsurarea impactului unor factori asupra calității serviciilor de sănătate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.