România numără peste 50 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2

România numără peste 50 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, alte 24 cazuri noi de infectare cu noua tulpină fiind confirmate pe teritoriul României.

La aceste 24 cazuri noi se adaugă și cele 27 de cazuri raportate în ultimele săptămâni. Astfel România numără 51 de persoane confirmate cu tulpina din Marea Britanie.

Cazurile au fost identificate ca urmare a analizării a 90 de probe provenite în intervalul 25 – 29 ianuarie din mai multe orașe ale țării, respectiv București, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targoviște, Ploiești, Timișoara, Reșița, Hunedoara, Focșani, Lugoj, Chișineu Criș, Slatina, Olt.

Probele ce conțin noua tulpină provin din București (19 probe), din Cluj (2 probe), Tecuci (1 probă), Reșița (1 probă) și Timișoara (1 probă).

Specialiștii atrag atenția că este nevoie de o monitorizare atentă a evoluției noii tulpini, dinamica evidențiată fiind o alertă în ceea ce privește relaxarea măsurilor de siguranță, iar în continuare, cea mai bună soluție pentru stoparea răspândirii virusului este vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.