România donează Republicii Moldova 100.000 de teste rapide antigen COVID-19

România va dona Republicii Moldova 100.000 de teste antigenice pentru COVID, a decis  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

CNSU a aprobat, în şedinţa de joi, Hotărârea numărul 64 privind acordarea de asistenţă internaţională pentru Republica Moldova constând în 100.000 de teste rapide antigen.

„Art.1 – Se aprobă acordarea de asistenţă internaţională pentru Republica Moldova constând în 100.000 de teste rapide antigen COVID-19.

Art.2 – Cantităţile prevăzute la art.1 sunt alocate din stocurile de urgenţă medicală constituite prin grija inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în decizia CNSU.

Cele 100.000 teste rapide antigen COVID- 19 către Republica Moldova vor fi transportate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.