România şi Cuba, acord de cooperare în domeniul sanitar privind serviciile de sănătate publică, precum şi prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile

Ministerul Sănătății

România şi Cuba vor semna un acord interguvernamental care va reglementa cadrul legal de cooperare în domeniul sanitar privind serviciile de sănătate publică, precum şi prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile – diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul.

Acordul bilateral româno-cubanez include, pe lângă schimbul de informaţii în domeniul medical între cele două ţări, vizite de studiu şi participarea specialiştilor din ambele ţări la conferinţe ştiinţifice, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se află într-o vizită oficială în Republica Cuba, unde participă la cea de a IV-a Conferinţă internaţională „Cuba-Salud 2022” cu tema „Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-COVID-19”, la care participă delegaţii din peste 80 de ţări. Sunt prezenţi 30 de miniştri ai Sănătăţii şi lideri din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii şi ai altor agenţii internaţionale.

„Mâine va avea loc semnarea acordului de cooperare în domeniul Sănătăţii între Guvernul României şi Guvernul Republicii Cuba”, potrivit comunicatului citat.

Pe agenda vizitei ministrului în Republica Cuba se mai află întâlniri cu omologi din statele din Regiunea Caraibilor, precum şi cu conducerea unor spitale din Havana, a altor instituţii medicale locale şi cu directorul companiei farmaceutice BioCubaFarma.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.