România, singura țară din Europa în care se mai discută despre vaccinarea HPV

„România este singura țară din Europa în care se mai discută despre vaccinarea HPV”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, în cadrul unui seminar de lucru în vederea informării și educării populației cu privire la vaccinarea împotriva HPV, dar și în vaccinare în general. La evenimentul organizat cu sprijinul Biroului OMS pentru România, Ministerul Sănătății a reunit recunoscuți specialiști români și străini, pacienți, medici de familie, pentru pregătirea unui plan de acțiune.

“Suntem singura țară din Europa care mai discutăm despre introducerea vaccinării împotriva HPV. Ministerul Sănătății a reluat campania de vaccinare împotriva acestui virus doar pentru fetele părinților care au cerut acest lucru și vrem să extindem campania, atât pentru acestă categorie de vârstă, cât și pentru alte categorii de vârstă. După derapajul de acum 11 ani, care a aruncat o umbră asupra vaccinării antiHPV, vrem să transformăm actuala campanie într-un succes. Echipa Ministerului Sănătății susține vaccinarea și urmărim adoptarea măsurilor care să crească acoperirea vaccinală pentru tot programul național”, a declarat Victor Costache.

Vaccinarea gratuită se face, începând din această lună, în cabinetele medicilor de familie. Pot fi vaccinate fetele pentru care părinții au solicitat vaccinarea în anii 2017 și 2018, cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani la momentul solicitării.

Ministerul Sănătății a distribuit în teritoriu  primele 20 000 de doze pentru reluarea vaccinării antiHPV.  Conform Acordul Cadru încheiat cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani, pot fi achiziționate până la un numar de 2 100 000 doze pentru extinderea campaniei.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie. De asemenea, medicii de familie trebuie să se informeze transparent și corect către părinții cu privire la vaccinarea antiHPV.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.