România sprijină Tunisia în lupta cu SARS-CoV-2. Medicii români au vaccinat 2.500 de tunisieni, în șase ore

sursa foto: Ro Vaccinare/ Facebook

O echipă medicală formată din cinci medici și opt asistenți medicali a vaccinat, în doar șase ore, 2.500 de tunisieni. Acțiunea face parte din operațiunea României de a sprinijini autoritățile tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2.

Prin grija Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), echipa formată din 13 cadre medicale vine în sprijinul personalului sanitar tunisian pentru 21 de zile în lupta cu situația generată de creșterea exponențială a numărului de noi cazuri pozitive SARS-CoV-2, potrivit RoVaccinare.

La această misiune participă și trei ofițeri din cadrul DSU – Direcția Generală Protecție Civilă, însărcinații cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autoritățile sanitare și de protecție civilă din Tunisia.

Totodată, 22.240 măști FFP2 și FFP3, 203.000 măști chirurgicale, 50.400 teste antigen sunt donate, cu titlul gratuit, cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecției acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2.

De asemenea, 188.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Astra Zeneca sunt acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, autorităților tunisiene.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.