România urmează să semneze un acord în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari cu Banca Mondială pentru medicina de familie

România urmează să semneze un acord în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari cu Banca Mondială pentru medicina de familie. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.

El a precizat că această sumă urmează să fie suplimentată de stat, pentru a ajunge la aproximativ un miliard de euro.

Fondurile, care ar urma să fie aprobate de board-ul Băncii Mondiale în luna iulie, vor fi folosiți pentru dezvoltarea medicinei primare. Una dintre direcții va fi diversificarea serviciilor care pot fi oferite de medicii de familie.

Urmează să fie dezvoltate și scheme de ajutor de stat, ce vor include împrumuturi pentru medicii de familie. Aceștia vor putea utiliza fondurile pentru dotarea spațiilor, achiziția de echipamente, pregătirea personalului și chiar salarizare.

 

Plată pe bază de performanță

 

Potrivit proiectului contractului de finanțare cu Banca Mondială, prezentat în luna martie de Sorina Pintea, obiectivele propuse sunt: extinderea serviciilor medicale furnizate de medicii de familie și introducerea unui mecanism de plată pe bază de performanță, acțiuni care conduc la creșterea fondurilor alocate asistenței medicale primare de la 6,5% la circa 10%.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.