România va avea anul acesta o strategie privind educația pentru sănătate și nutriție

Începând cu anul școlar 2020–2021, planurile-cadru de învățământ din România vor cuprinde și educația pentru sănătate și nutriție. Noua prevedere este reglementată printr-o lege publicată în Monitorul Oficial nr. 53 din 21 ianuarie 2019.

Legea nr. 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 statuează că „Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Ministerul Sănătății elaborează o strategie privind educația pentru sănătate și nutriție până la data de 31 decembrie 2019”.

După ce strategia va fi aprobată, ea va trebui să fie transpusă în planurile-cadru de învățământ în cel mult nouă luni, până la începutul anului școlar următor.

Legea nu oferă mai multe detalii în privința felului în care ar trebui să se facă educație pentru sănătate și nutriție în instituțiile de învățământ din România, ceea ce înseamnă că dezbaterile de până la stabilirea noii strategii vor fi definitorii pentru felul în care aceasta va fi gândită. Este, deci, imperios necesară implicarea, în viitorul apropiat, a tuturor părților interesate de educația pentru sănătate a generațiilor viitoare.

1 comments

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.