România va semna în martie Acordul Bienal de Colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății - OMS

Ministerul Sănătății va semna în luna martie, la București, Acordul Bienal de Colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Conținutul acestuia, precum și necesitatea elaborarii “în scurt timp a foii de parcurs pentru ca asistența tehnică a organizației să devină operațională, având la bază modele deja aplicate în alte țări europene”, au fost discutate la sediul Ministerului Sănătății, în cadrul unei întâlniri privind pașii concreți ai colaborării României cu Organizația Mondială a Sănătății.

Ca urmare a întâlnirii avute la Geneva cu Directorul Regional al OMS Dr. Hans Kluge, dr. Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății a avut o întâlnire de lucru cu dr. Miljana Grbic, șeful Biroului pentru România al OMS.

Dr. Andrei Baciu a subliniat sprijinul OMS și al Biroului de la București pentru proiectele aflate în desfășurare, precum controlul tuberculozei, sănătatea reproducerii și vaccinare.

De asemenea, a subliniat importanța pe care o acordă Guvernul României și Ministerul Sănătății parteneriatului cu OMS pentru îmbunătățirea indicatorilor de sănătate ai populației din României.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.