România va trimite echipamente de protecție medicală în Republica Moldova în valoare de 11 milioane de lei

Ajutorul umanitar extern de urgenţă acordat de Guvern cu titlu gratuit Republicii Moldova în efortul de combatere a pandemiei COVID-19 va consta, în primă fază, în echipamente de protecţie medicală în sumă de aproape 11 milioane de lei, transportul urmând a fi efectuat de reprezentanţi ai IGSU în perioada 11 – 13 februarie, a informat premierul Florin Cîţu.

„Urmare a vizitei preşedintelui României în Republica Moldova şi implicit a deciziilor luate şi activării de către Republica Moldova a mecanismului european de protecţie civilă în data de 4 februarie 2021, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă cu titlu gratuit pentru autorităţile din Republica Moldova. Delegaţia României participantă la misiune va fi formată din reprezentanţi ai IGSU, din opt persoane”, a declarat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că, în primă fază, vor fi oferite echipamente de protecţie medicală: 1,5 milioane măşti chirurgicale, 100.000 de măşti FFP3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuşi nesterile.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.