România va trimite vaccinuri anti-COVID-19 de la AstraZeneca către Tunisia, Egipt, Albania şi Vietnam

Tunisia, Egipt, Albania şi Vietnam vor primi din partea României, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19, vaccinuri împotriva noului coronavirus de la compania AstraZeneca.

Anunțul a fost făcut joi de premierul Florin Cîţu. Potrivit acestuia, Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre care prevede că ţara noastră va dona vaccinuri împotriva COVID-19 către statele menționate, la solicitarea Ministerului Sănătății (MS).

”Am aprobat şi o hotărâre de Guvern astăzi pentru a dona mai multe vaccinuri în mai multe ţări Tunisia, Republica Arabă, Egipt, Albania şi Vietnam”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca, informează MS.

”Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia sau Ministerul Apărării Naționale. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, în situația în care asistența se va acorda prin acest mecanism. Transportul în Vietnam al celor 199.200 de doze suplimentare de vaccin COVID-19 se va realiza în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2021 privind acordarea unor ajutoare umanitare din Rezerva Ministerului Sănătăţii, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în conformitate cu prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.