Romulus Timar: Diagnosticarea precoce este esențială pentru controlul diabetului zaharat

14 noiembrie este Ziua mondială a diabetului. Tema de anul acesta este „Familia și diabetul”: boala are impact asupra întregii familii, iar aceasta, la rândul ei, joacă un rol important în prevenirea, diagnosticul și managementul diabetului zaharat. Cu acest prilej, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) atrage atenția asupra importanței diagnosticării precoce a diabetului și a controlului eficient al afecțiunii.

„Diabetul se instalează tăcut în multe situații. Este o boală care evoluează ani de zile fără să aibă semne evidente, iar una din două persoane nu știe că suferă de diabet sau nu se tratează. Diagnosticarea precoce este esențială pentru controlul afecțiunii și reducerea impactului complicațiilor asociate asupra calității vieții”, declară prof. dr. Romulus Timar, președintele SRDNBM.

Prof. dr. Romulus Timar, președintele SRDNBM. Foto: Sănătatea Press Group

SRDNBM și Sănătatea Press Group organizează, cu prilejul Zilei mondiale a diabetului, campania națională „Controlează-ți diabetul!”. Ediția de anul acesta, desfășurată la Iași, include o serie de acțiuni de informare și educare a publicului larg cu privire la importanța prevenirii diabetului și a controlului eficient al bolii prin adoptarea unui stil de viață sănătos de către persoanele afectate de boală. La 14 noiembrie, de la 18.30, SRDNBM va ilumina în albastru – culoarea simbol a luptei împotriva diabetului – clădirea Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.