Ropharma a avut vânzări mai mari cu 57% în primele șase luni ale anului

Producătorul de produse farmaceutice Ropharma Brașov a avut o majorare a vânzărilor cu 57% în primele șase luni ale anului 2019.

Potrivit raportului financiar al companiei, cifra de vânzări a depășit 277 de milioane de lei, față de 176,4 milioane de lei cât se înregistra la finalul anului 2018. Astfel, vânzarea netă realizată de Ropharma SA în primul semestru al anului 2019 este de 277,1 milioane lei, în creștere cu 100,7 milioane lei comparativ cu primul semestru al anului 2018.

Creșterea veniturilor pe segmentul principal de activitate din vânzarea retail a fost de 5% și a fost realizată pe fondul îmbunătățirii nivelului de serviciu, a creșterii realizate în volumul de unități fizice și datorită deschiderii unor noi farmacii.

“În semestrul I din 2019, societatea a înregistrat venituri în cadrul Programului național Cost-VolumRezultat (CVR) în valoare de 94 milioane lei urmând astfel tendința de creștere a pieței farmaceutice. Vânzarea de produse în cadrul acestui program de sănătate presupune ca facturarea produselor către Casele Județene de Sănătate să fie realizată în momentul în care pacienții au urmat întregul tratament iar rezultatul medical este pozitiv. În cazul în care rezultatul medical este negativ, riscul nedecontării produselor de către Casele Județene de Sănătate este asumat de către producător”, spun reprezentanții companiei.

Din cifra de vânzări realizată în perioada ianuarie-iunie 2019, 222,8 milioane de lei au fost realizate din comercializarea produselor care se eliberează pe bază de prescripție medicală și 54,3 milioane de lei din produsele comercializate fără prescripție medicală.

Ropharma SA desfăşoară activităţi de vânzări de medicamente, suplimente alimentare și produse parafarmaceutice. Societatea a fost înființată în anul 1991, din 1999 a devenit societate cu capital privat, derulând activităţi de vânzări medicamente și produse parafarmacetice. În anul 2007 a fost schimbat numele societății, iar din anul 2009 s-a realizat fuziunea cu trei societăți farmaceutice cu același profil de activitate. Compania are două fabrici, la Tg. Mureș și Chișinău.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.