RoVaccin: reprezentanți ai autorităților și profesioniști din sistemul medical caută soluții pentru a crește acoperirea vaccinală în România

Cea de-a șaptea ediție a conferinței naționale RoVaccin are loc la 16 martie în București. Organizatorul științific al acestei manifestări este Societatea Română de Microbiologie.

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a amintit că, an de an, conferința națională RoVaccin se bucură de susținerea unor parteneri instituționali cu greutate. Organizația Mondială a Sănătății, Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Administrația Prezidențială, Parlamentul României sunt doar câteva dintre instituțiile care trimit an de an reprezentanți și speakeri la conferința RoVaccin. Conferința se bucură și de sprijinul profesioniștilor din sistemul de sănătate din România, având ca parteneri științifici: Societatea Română de Epidemiologie, Societatea Națională de Medicina Familiei, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, a precizat prof. dr. Alexandru Rafila.

 

Vaccinarea, o temă importantă de sănătate publică

 

Vaccinarea este o temă importantă de sănătate publică și un subiect care se bucură de atenția autorităților și a profesioniștilor din sistemul de sănătate. Atenția autorităților asupra acestui subiect este bine-venită, în contextul în care ezitarea și refuzul vaccinării au făcut ca, în ultimii ani, România să se confrunte cu o scădere a acoperirii vaccinale care a dus la declanșarea unei epidemii de rujeolă, soldată până în prezent cu 62 de victime și peste 16.000 de îmbolnăviri.

Tematicile discutate în cadrul evenimentului includ îmbunătățirea și monitorizarea acoperirii vaccinale, creșterea disponibilității vaccinurilor și managementul stocurilor de vaccinuri prin intermediul Registrului electronic naţional de vaccinări.

 

„Nu putem concepe o lume fără vaccinare”

 

„În acest moment, nu putem concepe o lume fără vaccin si vaccinare, sisteme de sănătate fără un program sau o strategie de vaccinare a populației. Și nu mă refer doar la populația infantilă. Fără vaccinuri, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Vaccinarea a adus beneficii enorme omenirii prin limitarea extinderii unor boli invalidante sau chiar mortale”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, președinta Societății Române de Epidemiologie, în deschiderea conferinței naționale RoVaccin.

La cea de-a șaptea ediție a conferinței naționale RoVaccin participă medici epidemiologi, medici de familie și din alte specialități implicați sau interesați de domeniul vaccinologiei, reprezentanți ai autorităților din sistemul de sănătate, reprezentanți ai mass-media și ai asociațiilor de pacienți. Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.