Rozalina Lăpădatu: Un puseu de boală autoimună poate duce la deces la fel ca infecția cu SARS-COV2

Rozalina Lăpădatu, președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), a declarat că un puseu de boală autoimună poate duce la deces la fel ca infecția cu SARS-COV2, iar pacienții cu afecțiuni autoimune sunt nevoiți să își anuleze programările medicale pentru că autoritățile au decis că doar pacienții COVID pot beneficia cu prioritate de servicii medicale în următoarele 30 de zile.

Reprezentanta APAA a afirmat că aceste consecințe ale măsurilor anunțate de autorități sunt suportate de către pacienți cu boli autoimune și familiile lor și au ca efect agravarea stării de sănătate în multe cazuri ireversibilă, dizabiltăți permanete și chiar decesul.

„Bolile autoimune sunt boli cronice, iar pacienții au nevoie de monitorizare medicală periodică conform cu recomandările medicilor curanți. Din nefericire, pacienții cu afecțiuni autoimune sunt nevoiți iar să își anuleze programările medicale pentru că autoritățile au decis că doar pacienții COVID pot beneficia cu prioritate de servicii medicale în următoarele 30 de zile! Consecințele acestor măsuri sunt suportate de către pacienți cu boli autoimune și familiile lor și au ca efect agravarea stării de sănătate în multe cazuri ireversibilă, dizabiltăți permanete și chiar decesul. Timp 22 de luni au fost luate aceleași măsuri care limitează accesul pacienților care suferă de boli autoimune la servicii medicale, cu consecințe dramatice asupra stării lor de sănătate. Este uimitoare indiferența cu care privesc autoritățile nevoile bolnavilor cronici și lipsa aplicării unor politici de sănătate care să prevină blocarea sistemului medical la fiecare val nou de îmbolnăviri COVID.Rugăm insistent autoritățile să analizeze cu responsabilitate aceste măsuri și să identifice soluții care să permită în continuare accesul pacienților cu afecțiuni autoimune la serviciile medicale de care au atât de multă nevoie”, se arată într-un comunicat al APAA.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.