Rujeolă: 47 de cazuri, confirmate în ultima săptămână

Încă 47 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în opt județe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.561, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. (CNSCBT)

Astfel, cele mai multe cazuri confirmate în perioada 04.11.2019 – 08.11.2019 au fost raportate în județul Neamț – 24. În județul Suceava s-au înregistrat 10 cazuri, iar în Caraș Severin, 5. Câte două cazuri au fost raportate în județele Dolj, Mehedinți și Sălaj, în timp ce în Bacău și Timiș a existat câte un singur caz.

„Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu două-patru săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează, în medie, trei săptamâni”, specifică CNSCBT.

Peste o treime dintre cazuri, 6.234, au fost raportate în cazul copiilor cu vârste între 1 și 4 ani, în timp ce 3.914 au fost raportate în cazul bebelușilor mai mici de un an.

 

OMS: La nivel mondial sunt de trei ori mai multe cazuri de rujeolă decât anul trecut

 

Fiecare regiune din lume, cu excepția celor două Americi, se confruntă cu o creștere a numărului cazurilor de rujeolă, transmite Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din ianuarie până în iulie anul acesta au fost raportate de aproape trei ori mai multe cazuri decât în aceeași perioadă a anului trecut. Reprezentanții OMS dau vina pe sistemele de sănătate ineficiente și pe informațiile eronate despre vaccinuri.

„Facem regrese, suntem pe calea cea rea”, spune Kate O’Brien, șefa Departamentului de imunizare, vaccinuri și substanțe biologice din cadrul OMS, citată de Reuters.

Aproape 365.000 de cazuri de rujeolă au fost raportate în lume, în acest an. Este cel mai mare număr din 2006 încoace. Totodată, se estimează că, în 2017, rujeola a produs 109.0000 de decese.

România se află pe locul cinci în Uniunea Europeană la numărul total de cazuri, dar pe locul al doilea în privința incidenței la un milion de locuitori.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.