Rujeola a făcut prima victimă din acest an. Numărul deceselor a ajuns la 60

Cel de-al 60-lea deces prin rujeolă și primul din acest an a fost confirmat la un copil în vârstă de șapte luni, nevaccinat antirujeolic, din  județul Bihor, a anunțat la 25 ianuarie Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În perioada 21–25 ianuarie 2019 au fost raportate 32 de cazuri nou confirmate în opt județe ale țării și în municipiul București. Numarul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, de la declararea epidemiei până la 25 ianuarie 2019, este 15.703, din care 60 de decese. Potrivit datelor furnizate de CNSCBT, 45 din cele 60 de decese raportate de la declanșarea epidemiei au fost înregistrate la copii cu vârsta mai mică de un an.

De asemenea, marea majoritatea a celor 15.703 de cazuri de rujeolă confirmate – respectiv 14.875 de cazuri – s-au înregistrat la persoane nevaccinate. La fel și 59 din cele 60 de cazuri de deces, singura excepție fiind un copil de patru ani, vaccinat, cu comorbidități asociate.

În România, epidemia de  rujeolă a făcut ravagii în ultimii ani, iar ezitarea sau refuzul vaccinării au contribuit decisiv la numărul îmbolnăvirilor și deceselor înregistrate din această cauză. Autoritățile duc campanii de informare pentru a convinge părinții să-și vaccineze copiii împotriva virusului rujeolic.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.