Rusia dresează 15 câini pentru detectarea pasagerilor cu COVID-19 în aeroporturi

Compania aeriană rusă Aeroflot a început dresarea a 15 câini pentru detectarea în aeroporturi a pasagerilor infectaţi cu noul coronavirus, a anunţat vineri vicepremierul rus Tatiana Golikova.

Consilierul delegat al Aeroflot, Vitali Saveliev, a precizat că primele rezultate ale dresajului canin sunt aşteptate în luna decembrie.

Deocamdată, cei 15 câini au început probele de identificare a diferitelor biomateriale, unii fiind deja dresaţi pentru detectarea persoanelor bolnave de cancer, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Efectuarea de teste de COVID-19 tuturor pasagerilor, aşa cum cer unele companii aeriene, este un proces complicat, astfel că o alternativă ar putea fi folosirea câinilor pentru descoperirea cazurilor de COVID-19 în fluxul de pasageri, a explicat vicepremierul rus. Pasagerul posibil infectat va trebui apoi să efectueze un test PCR.

În Rusia numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate zilnic creşte, vineri fiind confirmate 9.412 de noi infectări, dintre care 2.704 în capitala Moscova, unde primarul Serghei Sobianin a dispus joi ca fiecare angajator să asigure desfăşurarea activităţii prin telemuncă a cel puţin 30% din angajaţi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.