Rusia lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus detectat în China

Rusia lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus detectat în China, a anunțat agenția națională pentru protecția consumatorului, Rospotrebnadzor, citată de Reuters.

”Da, bineînțeles, dezvoltarea unui vaccin este în curs. De fiecare dată când avem o mutație, începem să dezvoltăm imediat un vaccin”, a declarat Anna Popova, directorul Rospotrebnadzor.

Elena Yejlova, directorul Departamentului de Supraveghere Epidemiologică în cadrul Rospotrebnadzor, a explicat procesul.

”Dezvoltarea unui vaccin este un proces lung și complicat; se ia o decizie pe baza riscului și nivelului de nevoie ditctat de situația actuală”, a spus ea. ”În prezent, ne vom baza pe recomandările Organizației Mondiale a Sănătății”, a adăugat Yejlova.

 

Numărul deceselor a ajuns la 17; cca. 2000 de oameni infectați

 

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 17. Sunt aproape 500 de cazuri confirmate și se estimează că numărul celor infectați s-ar apropia de 2000.

Au fost raportate cazuri în mai multe țări din Asia – Japonia, Thailanda, Taiwan și Coreea de Sud, dar și în Statele Unite, unde virusul 2019-nCoV a fost dus în apropiere de Seattle de un bărbat care a călătorit în orașul chinez Wuhan.

Epidemia s-ar putea înrăutăți în perioada următoare, pentru că urmează marea exod al chinezilor, când sute de miliaone de oameni călătoresc pentru a sărbători Noul An Chinezesc.

O pacientă depistată în Coreea de Sud a manifestat primele simptome de boală când se afla în Wuhan, orașul din China unde a fost detectat pentru prima dată 2019-nCoV.

Ea a mers acolo la spital, iar medicii i-au prescris tratament. Cum starea sa s-a deteriorat în continuare, la întoarcerea în Coreea de Sud, ea a mers din nou la spital, unde i-a fost pus diagnosticul.

Multe aeroporturi internaționale, din întreaga lume, au instituit puncte de control al călătorilor, în special pentru cei sosiți din Asia, pentru a se detecta dacă prezintă simptome ale infectării.

Și specialiștii de sănătate publică din România au recomandat instalarea de scannere termale pe aeroporturile din România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.