S-a dat startul lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgenţe Iași. Rafila: Ne aflăm în faţa celui mai important obiectiv de investiţii din Moldova din ultimii 30 de ani

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, s-a aflat, vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţe (SRU). „Ne aflăm în faţa celui mai important obiectiv de investiţii din Moldova din ultimii 30 de ani, Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi”, a precizat ministrul.

„Aproape 700 de milioane de euro e o investiţie enormă care practic începe în această zi. Mă bucur că putem să sărbătorim împreună. Cel mai mult o să mă bucur atunci când acest spital va intra în funcţiune, peste 4 ani. Acesta este termenul de execuţie a acestui spital. Sunt convins că va fi gata la timp. Constructorul îşi va da silinţa să înceapă la timp acest lucru. Cred că pentru comunitatea ieşeană, din Moldova, acest spital este simbolic”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, la evenimentul la care au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene, partidelor politice, ai reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate şi Agenţiei de Dezvoltare Nord Est.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că în scurt timp vor începe lucrările şi la celelalte două spitale regionale de urgenţă.

„La început am fost mai puţin optimist, acum sunt mult mai optimist că zeci de spitale noi din România se vor construi. Sunt foarte multe spitale în curs de execuţie în momentul de faţă, iar aceste trei spitale regionale (…) sunt în faza în care debutează lucrările efective. (…) În scurt timp vor debuta lucrările şi la spitalele regionale de urgenţă din Craiova şi Cluj”, a menţionat Alexandru Rafila.

Ministrul a subliniat că dezvoltarea unui astfel de spital presupune o resursă înalt calificată, care există „în bună măsură la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi, dar nu este suficientă”.

„Discutăm de un spital de 120.000 metri pătraţi, de 20 de săli de operație, discutăm despre o generație de medici tineri care trebuie să se formeze, să învețe să lucreze la aceste standarde. Acesta este principalul motiv pentru care noi, ca Minister al Sănătății, avem un parteneriat cu universităţile de medicină și farmacie, care sunt parte a acestor proiecte de dezvoltare a spitalelor regionale”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.