S-a lansat Alianța Europeană pentru Cercetare Clinică în Bolile Infecțioase

Alianța Europeană pentru Cercetare Clinică în Bolile Infecțioase (ECRAID) are ca principală misiune identificarea de soluții sustenabile pentru a proteja Europa de rezistența bacteriană la antimicrobiene și la alte amenințări emergente.

Astăzi, la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni la nivel înalt, echipele din proiectele PREPARE (Platform foR European Preparedness Against Re-emerging Epidemics) și COMBACTE (Combatting Bacterial Resistance in Europe) vor începe dezvoltarea unui plan de afaceri pentru ECRAID. Alianța își propune să creeze o infrastructură europeană permanentă pentru cercetare clinică în domeniul bolilor infecțioase. Datorită rețelelor deja existente din cele două proiecte (peste 950 de centre clinice în COMBACTE, respectiv 600 de centre de medicină primară și peste 600 de centre spitalicești în 27 de state membre UE, în PREPARE), Alianța va putea desfășura cercetări clinice mai ușor și mai rapid. Studiile clinice vor putea fi desfășurate continuu, permițând astfel câștigarea de experiență și de cunoștințe noi. Pentru studiile clinice cu desfășurare continuă, anumite centre vor înrola continuu pacienți și vor înregistra evoluția în timp, pentru anumite boli sau sindroame infecțioase.

ECRAID are rolul de a proteja sănătatea publică prin generarea de dovezi riguroase, care să îmbunătățească diagnosticul, prevenția și tratamentul. Scopul final este de a proteja pe termen lung cetățenii europeni împotriva rezistenței bacteriene la antimicrobiene și boli infecțioase.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.