S-a lansat în România un echipament pentru IRM care reduce cu 50% timpul de scanare

Un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică de ultimă generație a fost lansat în România. Este vorba de Ingenia Ambition 1,5 T, produs de Philips. Aparatul funcționează pe baza unei tehnologii de răcire a magnetului cu doar șapte litri de heliu, comparativ cu cei peste 1.500 de litri utilizați pe echipamentele convenționale. Cei șapte litri de heliu sunt complet încapsulați, nemaifiind necesară reumplerea cu gaz pe toată durata funcționării echipamentului. Mai mult, sistemul complet capsulat nu necesită instalarea sistemului de evacuare a heliului.

Sistemul mai este dotat și cu alte tehnologii: VitalEye și Vital Screen reduc timpul de pregătire al scanării la mai puțin de un minut, iar aplicația Compressed Sense reduce timpul de scanare cu până la 50%, păstrând calitatea înaltă a imaginii.

Aparatul efectuarea IRM a fost lansat în România la doar o săptămână de la lansarea la nivel mondial. Evenimentul a avut loc în cadrul Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală, care s-a desfășurat la Eforie Nord în perioada 20-22 septembrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.