S-au deschis înscrierile pentru video conferința online #LecțiaCovid / Resetarea sistemului de sănătate

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru deschid în data de 2 iunie video conferința online #LecțiaCovid / Resetarea sistemului de sănătate, organizată de CursDeGuvernare.ro cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

RoHealthReview.ro este partener media al evenimentului.

Potrivit organizatorilor, conferința, transmisă live pe CursDeGuvernare.ro și pagina de Facebook, va trasa o hartă a principiilor de reformă a sănătății românești, pe care să fie configurate, cu precizie, atât soluțiile concrete cât și legislația necesară implementării acestora.

Direcții de dezbatere:

  1. Managementul sistemului – de la minister, la directiile județele și la spitale. Ce nu funcționează și de ce
  2. Finanțarea & dotarea sistemului – investiții: de la, materiale și medicamente, la tehnologie, la medici și specialiști.
  3. Relația sistemelor public-privat și poziționarea față de pacient și de contribuabil: cooperare, servicii, industrii

O echipă de 11 speakeri – din zona de decizie politico-administrativă (guvern și parlament), din zona experților în politici de sănătate, din zona asociativă a pacienților și din zona actorilor relevanți – pot desena o hartă a principiilor de reformă a sănătății românești, pe care să fie configurate, cu precizie, atât soluțiile concrete cât și legislația necesară implementării acestora.

Agenda evenimentului este disponibilă AICI.

Participanții care vor urmări dezbaterea online au posibilitatea să adreseze întrebări atât în avans, cât și în timp real, ca reacție la prezentările speakerilor. Moderatorii vor adresa speakerilor întrebările venite din public. Răspunsurile vor fi furnizate atât în direct (în limita timpului disponibil) cât și ulterior, online.

Pentru a participa online și pentru a adresa întrebări speakerilor, este necesară înscrierea utilizând formularul disponibil AICI.

Întrebările primite prin formular vor fi preluate cu prioritate în live, mai precizează organizatorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.