Salvaţi Copiii: Au început lucrările de reparaţii la sistemul permanent de energie al Spitalului „Grigore Alexandrescu”

Salvaţi Copiii România anunţă că au început lucrările de reparaţii şi reabilitare ale sistemului permanent de energie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, pentru ca intervenţiile din sălile de operaţii şi secţiile de Terapie Intensivă să nu depindă exclusiv de starea sistemului naţional de energie, potrivit unui comunicat al organizaţiei transmis, joi.

Costul reparaţiilor finanţate de Salvaţi Copiii dintr-o donaţie este de 57.632 de euro.

„Unitatea medicală utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operaţie şi ATI – în cazul unor disfuncţionalităţi ale reţelei naţionale. Aceste echipamente furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activităţii medicale în situaţii de urgenţă. În prezent, câteva dintre echipamentele UPS sunt în proces de evaluare, reabilitare şi înlocuire”, potrivit sursei citate.

Astfel, potrivit Organizației Salvaţi Copiii România în acest moment, câteva dintre echipamentele UPS sunt în proces de evaluare, reabilitare și înlocuire, după cum urmează :

Secția pentru Chirurgie Plastică și Arsuri:
• un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operație
• un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă

Unitatea de Primiri Urgențe:
• un echipament UPS (160kva)

Secția de Chirurgie Cardiovasculară:
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație și angiograf
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

Secția de Neurochirurgie:
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație
• trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI.

În martie, Salvaţi Copiii România a strâns, în şapte zile, fonduri de peste 160.000 de euro cu care a achiziţionat două ambulanţe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu care să se efectueze transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente.

Organizaţia menţionează că este nevoie de achiziţia unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceştia aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenţii ortopedice, medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil C-arm.

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de euro.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de zece secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste
200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se
prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.