Sănătatea este un drept, nu un privilegiu

„Sănătatea este un drept, nu un privilegiu” a fost mesajul comun transmis de dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), și papa Francisc, cu prilejul întâlnirii celor doi la Vatican, pe 19 octombrie.

Conform unui comunicat de presă publicat ieri de OMS, cei doi lideri împărtășesc angajamentul de a îmbunătăți sănătatea și viața celor mai vulnerabili și mai marginalizați, din țările bogate și din cele sărace deopotrivă.

Întâlnirea dintre dr. Tedros și papa Francisc vine în preambulul Conferinței globale despre îngrijirile primare de sănătate, care se va desfășura în zilele de 25 și 26 octombrie, la Astana, în Kazahstan. Conferința OMS marchează aniversarea a patru decenii de la Declarația istorică adoptată la Alma Ata și de la angajamentul luat atunci, de a asigura sănătate pentru toți. La Astana, anul acesta, delegații vor sprijini o declarație menită să revitalizeze îngrijirile primare de sănătate în întreaga lume. Medicina primară este un punct vital în eforturile globale de asigurare a acoperirii universale cu servicii de sănătate, în sine fiind și la baza obiectivului de dezvoltare durabilă privind o sănătate și o viață mai bune pentru toți.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.