Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru Guvern și autorități, consideră românii – studiu

Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru Guvern și autorități, consideră 99% dintre românii din mediul urban intervievați  în cadrul studiului „Sănătatea ca prioritate în România”, realizat de ISRA Center luna trecută.

De asemenea, 86% dintre cei întrebați consideră că standardele europene de tratament sunt inaccesibile în România. Finanțarea, investițiile și lipsa unor dotări moderne sunt principalele lipsuri ale sistemului de sănătate, în opinia respondenților.

96% dintre aceștia au declarat că au interacționat în ultimii trei ani cu sistemul de românesc de sănătate, însă doar 38% s-au declarat mulțumiți de ultima interacțiune.

 

Ce îi îngrijorează pe români

 

Principalele aspecte care îi îngrijorează pe pacienții români sunt calitatea slabă a îngrijirilor medicale, numărul insuficient de medici, lipsa unei viziuni pe termen lung privind sănătatea și accesul limitat la medicamente noi, arată studiul

Pentru 78% dintre respondenți, a avea acces la îngrijire și medicamente este un lucru foarte important, însă dintre cei care au primit o reţetă de medicamente noi, 4 din 10 au avut dificultăți în a găsi tratamentul de care aveau nevoie.

 

Sănătatea ar trebui să primească o finanțare mai mare din partea Guvernului

 

Sănătatea ar trebui să primească o finanțare mai mare din partea Guvernului, cred 97% dintre români, în timp ce 74% dintre aceștia cred că mai puțin de jumătate (sau niciuna) dintre măsurile propuse pentru Sănătate au fost realizate.

În privința măsurilor pe care și le-ar dori implementate, în topul celor propuse sunt îmbunătățirea îngrijirilor medicale, investiții în echiparea spitalelor, lansarea unor programe de prevenție și accesul la medicamente de ultimă generație.

 

Datele studiului

 

Studiul a fost realizat în perioada 2-8 octombrie, pe un eșantion reprezentativ de 801 bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani.

Metoda de colectare a datelor a fost intervievare web asistată de computer. Eroarea maximă este plus/minus 3,46%.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.